Tök finom almás pite

Csak egy kis kreativitás és máris halloweeni süti lesz, a hagyományos almás piténkből. 

Hozzávalók:

TÉSZTA

TÖLTELÉK

+ 1 felvert tojás a pite megkenéséhez. 

Elkészítés:

  1. Egy nagy keverő tálba mérjük a lisztet, bele kockázzuk a hideg vajat, hozzáadjuk a sót, a cukrot. Az ujjbegyünkkel finoman elmorzsoljuk a vajat a liszttel, bele mérjük a vizet, majd alaposan gombóccá gyúrjuk.  Frissen tartó fóliába csomagoljuk , és fél órára hűtőbe tesszük. 
  2. Az almát lereszeljük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a citromot,  és a keményítőt. 
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk pite forma nagyságúra. 
  4. Az első adag tésztát a sütőpapírral borított pite forma aljára rakjuk, eloszlatjuk rajta az almás tölteléket, majd lefedjük a következő adag tésztával.
  5. Most jön a móka, egy kés segítségével készíthetsz bármit, arcot, denevért, szellemet a pitédből, rád van bízva. Ha elkészült a remekmű, kend meg a tészta tetejét egy felvert tojással,  majd süsd 30 percig. 
  6. Fogyaszd boldogan! #bonappetit 
Tovább a blogra »