Vegán kávés – dió torta

Tökéletes őszi sütemény! 

Hozzávalók:

PISKÓTA:

KÁVÉ MÁZ:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C -ra légkeverésen. 

2. Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt,sütőpor,szódabikarbóna, só, nyírfacukor, dió.) 

3. Adjuk a lisztes keverékhez a mandula tejet,kókuszolajat, citrom levét, héját, a vanília aromát és végül az alma ecetet. Keverjük csomó mentesre a piskóta alapot.

4. Béleljünk ki sütőpapírral egy kapcsos torta formát ( 23 cm átmérőjűt használtam.) Majd süssük a tésztát 20-25 percig. Mikor szemre már jónak tűnik, megemelkedett , színt kapott, óvatosan rázogassuk meg a piskótát. Ha már nem remegős vegyük ki pihenni.

5. Míg kihűl az alap, vízgőz felett melegítsük fel a kókusztejszínt egy hőálló tálban. Adjuk hozzá a kávét, a nyírfacukrot és kevergessük addig míg enyhén besűrűsödik a krém. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.

6. Ha már minden alapanyagunk szoba hőmérsékletű, öntsük nyakon a piskótát a  krémmel, és tegyük a hűtőbe 2 órára. 

7. Dekoráljuk dióval, és fogyasszuk boldogan!

#bonappetit

Tovább a blogra »