A tökéletes Vegán cheesecake

Végre megtaláltam…

Egy ideje kerülöm a tejfehérjét, így vegán édességekkel szoktam még boldogabbá tenni magamat. Nagyon szeretem őket, de a tökéletes new york cheesecake valahogy mindig hiányzott az életemből. Egészen eddig. Ugyanis ulálálá , Steiner Kristóf egyik könyvében rábukkantam egy receptre, aminek az volt az alcíme hogy ” tiszta new york cheesecake életérzés.” Ezek után örömmel vetettem be magamat a konyhába, főleg mert csicseriborsó is szerepelt a hozzávalók között, és amikor valami kicsit is extrémebb hozzávalóval dolgozhatok, az mindig nagy öröm számomra. A végeredmény pedig egy csoda lett, még a férjemnek  ( aki a legfőbb kritikusom és a legszebb dicsérete eddig az volt hogy nem rossz) is ízlett, ami tényleg nagy szó!! 

Próbáld ki Te is! 

Hozzávalók: 

ALAP.: 

KRÉM:

TOPPING:

Elkészítés:

Első lépésként a sütést megelőző órákban érdemes vízbe áztatni a kesudiót. Ha nincs rá több órád, forró vízbe áztatva kb. 1 óra is elegendő lehet. 

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, légkeverésen. 

Daráld le a zabkekszet egy darálóban, majd add hozzá a kókuszzsírt és együtt is daráld még őket pár másodpercig, míg jól össze nem keverednek. 

Nyomkodd a masszát egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, és helyezd a hűtőbe míg elkészül a krém. 

Egyszerű dolgod lesz, csak tegyél minden hozzávalót a késes darálóba, és jól mixeld össze az egészet. Sűrű masszát kell kapnod, amit kanalazz a keksz alapra, majd süsd a tortát 20-25 percig. Nem baj ha kicsit remegős vagy puha, hagyd teljesen kihűlni tálalás előtt, így lesz ideje megdermedni. 

Fogyasztás előtt öntsd nyakon valami szuper szósszal, és már eheted is.

Ugye milyen finom? 🙂

Tovább a blogra »