Citromkrémes- Cukkini torta

Ha már az előző posztban a sajttortákról, illetve a répa tortákról zengtem ódákat, akkor most maradok témánál és a legújabb kedvencemmel jövök nektek, a Cukkini tortával! 

Szeressétek Ti is!!

Hozzávalók: 

PISKÓTA

KRÉM

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra, majd bélelj ki sütőpapírral egy torta formát. 

A piskóta minden hozzávalóját tedd egy nagy tálba, majd jól keverd össze egy szilikon spatula segítségével. Öntsd a folyós masszát a torta formába, és süsd kb. 40 percig.  Időnként tűpróbával ellenőrizd az állagot, ha már nem marad krémes a tű, jó lesz a piskóta. 

A krémhez egy nagy tálban, kézi habverővel habosítsd fel a mascarponét, a habtejszínnel és a porcukorral. Ha már kemény habot kaptál, keverd bele a citrom levét és héját, majd a mákot is óvatosan. 

Ha kihűlt a piskóta vágd félbe, kend meg áfonya lekvárral, majd a mascarpone krémmel. Helyezd rá a másik piskóta lapot is, és ezt is kend meg a citromkrémmel felül, illetve a torta oldalát is körbe. 

#bonappetit

Tovább a blogra »