Epres Sajttorta

Emlékszem, anyukám készített először répa tortát. Mikor meghallottam hogy ez répa torta sajtkrémmel, eldobtam a villámat, és kijelentettem hogy nem kérek belőle. Aztán, detto ez történt mikor először rakták elém a sajttortát. Végül, valahogy beadtam a derekam és megkóstoltam, azóta pedig szinte remegősen szerelmes vagyok ebbe a tortába, pont annyira mint a répatortába. Egy szó mint száz, ha még nem ettél próbáld ki, ha pedig már ettél, biztosan imádod, és itt az ideje hogy kipróbáld ezt a változatot is! 

Hozzávalók

ALAP: 

KRÉM: 

EPER PÜRÉ: 

Elkészítés:

Az alaphoz vízgőz felett olvaszd fel a vajat, majd daráld le a kekszet egy késes darálóban. Alaposan keverd össze az olvasztott vajjal a kekszet, majd simítsd egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, és tedd a hűtőbe míg elkészíted a krémet. 

A krémhez olvaszd össze vízgőz felett a fehér csokoládét a tejszínnel. 

A krémsajtot kanalazd keverőtálba, add hozzá a tojásokat, a lehűlt csokoládés- tejszínes keveréket, és kézi habverővel dolgozd simára. 

Ezután add hozzá a vaníliát, és szitáld bele a cukrot és a lisztet is, végezetül pedig keverd csomómentesre. 

Öntsd a krémet a keksz alapra, és tedd 150 fokra előmelegített sütőbe úgy,   hogy a sütő aljára tegyél be egy vízzel megtöltött tepsit is. Süsd kb. egy órát a tortát, akkor lesz jó ha már barna a teteje, de még remegős a közepe ha óvatosan megrázod.

Egy óra elteltével, kikapcsolt , de nyitott sütőajtónál hagyd bent pihenni a tortát. 

Az eperpüréhez botmixerrel pürésítsd össze az epret a porcukorral. Ha már teljesen kihűlt a torta kanalazd rá az eper krémet, és dekoráld friss eper szemekkel. 

#bonappetit 

Tovább a blogra »