Nem szoktam hagyományos tortákat készíteni, de ha a szülinaposnak ez a kedvence, ám LEGYEN. Rengeteg receptet kipróbáltam, végül az ágyban pörögve megálmodtam a tökéleteset. Remélem, te is így gondolod majd.
Hozzávalók:
PISKÓTA:
KRÉM:
DÍSZÍTÉS:
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra légkeverésen.
Verd habbá a tojásfehérjéket, majd keverd össze a többi piskóta hozzávalót egy másik tálban. Óvatosan forgasd a fehérjét, a másik masszába szilikon spatula segítségével.
Bélelj ki sütőpapírral 2 torta formát, oszd szét a masszát és süsd addig míg a piskóta halvány barna nem lesz.
A krém hozzávalóit habverővel dolgozd össze.
Hűtsd le a piskótát, és a krémet is.
Mikor már elég hidegek a piskóták, vágd félbe mindkettőt. Az így kapott 4 részt kezd el megtölteni a krémmel, úgy hogy egyenlő vastagságú legyen a krém-piskóta. Annyi krémet hagyj magadnak hogy még be tudd kívülről is borítani a tortát vele.
Vízgőz felett olvaszd meg először a fehér csokoládét, majd az ét csokit is. Kanál vagy habzsák segítségével, csiga vonalban folyasd a torta tetejére mindkét csokoládét, végül egy fogpiszkáló segítségével húzz csíkokat a torta közepétől kezdve kifelé. A torta oldalát borítsd mandula forgáccsal. Egyszerűen szórd a markodba a mandulát, és tapogasd a tortához. Végül még egy kis diót is tehetsz ráadásként a szeletekre.
#bonappetit