Eszterházy torta

Nem  szoktam hagyományos tortákat készíteni, de ha a szülinaposnak ez a kedvence,  ám LEGYEN. Rengeteg receptet kipróbáltam, végül az ágyban pörögve megálmodtam a tökéleteset. Remélem, te is így gondolod majd. 

Hozzávalók: 

PISKÓTA:

KRÉM: 

DÍSZÍTÉS: 

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra légkeverésen. 

Verd habbá a tojásfehérjéket, majd keverd össze a többi piskóta hozzávalót egy másik tálban. Óvatosan forgasd a fehérjét, a másik masszába szilikon spatula segítségével. 

Bélelj ki sütőpapírral 2 torta formát, oszd szét a masszát és süsd addig míg a piskóta halvány barna nem lesz. 

A krém hozzávalóit habverővel dolgozd össze. 

Hűtsd le a piskótát, és a krémet is. 

Mikor már elég hidegek a piskóták, vágd félbe mindkettőt. Az így kapott 4 részt kezd el megtölteni a krémmel, úgy hogy egyenlő vastagságú legyen a krém-piskóta. Annyi krémet hagyj magadnak hogy még be tudd kívülről is borítani a tortát vele. 

Vízgőz felett olvaszd meg először a fehér csokoládét, majd az ét csokit is. Kanál vagy habzsák segítségével, csiga vonalban folyasd a torta tetejére mindkét csokoládét, végül egy fogpiszkáló segítségével húzz csíkokat a torta közepétől kezdve kifelé. A torta oldalát borítsd mandula forgáccsal. Egyszerűen szórd a markodba a mandulát, és tapogasd a tortához. Végül még egy kis diót is tehetsz ráadásként a szeletekre. 

#bonappetit 

Tovább a blogra »