Matcha. Sajt.

Alig édes, habkönnyű, élénkít. A sok csoki torta után, szuper levezető. Díszítsd élő virággal, és imádkozz a tavaszért!! 

Hozzávalók: 

KEKSZ ALAP:

KRÉM:

MATCHA GANACHE: 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra légkeverésen. Olvaszd meg vízgőz felett a vajat, majd daráld le a zabkekszet. Öntsd a ledarált zabkekszre a vajat, és dolgozd össze még pár másodpercig. Süsd 10 percig. 

Míg hűl a keksz alap, a tojások kivételével tedd egy mély tálba a krém alapanyagokat, és habverővel keverd össze. A tojásokat egyesével egy spatula segítségével, keverd a masszába. Öntsd a keksz alapra a krémet, és süsd 40-45 percig. ( Érdemes egy tepsiben vizet tenni a sütő aljába, ettől még jobb lesz a cheesecake állaga. ) 

Ha kihűlt a torta, vízgőz felett olvaszd össze a fehércsokit, és a tejszínt. Majd levéve a gőzről, szitáld bele a matcha tea port, és így is keverd fényesre. Kend meg a krémmel a tortád, és díszítsd élő virággal, és friss gyümölcsökkel. 

#bonappetit 

Tovább a blogra »