Na ez a tipikus kedvenc… Akárhányszor a családom elé teszem ezt a tortát, mindenki elismerően bólogat, hangos hümmögések kíséretében, és csak én tudom egyedül hogy mennyire egyszerű is elkészíteni. Kívánom, hogy neked is hasonló élményeid legyenek vele!
Elkészítés: Vízgőz felett olvaszd meg a vajat. A zabkekszet késes darálóban daráld le, majd az olvadt vajjal még pár másodpercig daráld össze újra. Nyomkodd egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, és tedd a mélyhűtőbe míg a krémeket készíted. Olvaszd meg az előbb használt vízgőz felett a fehér csokoládét, közben verd habbá a tejszín, és a mascarpone 1/3át , 2 ek. cukorral. Ezután csurgasd bele az olvadt csokit, és habosítsd együtt még egy kicsit. Kend a krémet a zabkeksz alapra, és tedd ismét hűtőbe. Olvaszd meg a tejcsokoládét, és készítsd el az előbbi folyamat szerint a tejcsokoládé krémet. Kend a fehér csokira, majd ismét hűtsd. Olvaszd meg az étcsokoládét is, és ismételd meg a már jól elsajátított gyakorlatot. A végén még hűtsd kb 10 percig a kész tortát a mély hűtőben, majd a hűtőben is 1 órát. Ízlés szerint díszítheted, én és a kislányom imádjuk ezekkel a színes kis cukorkákkal. #bonappetit