Ez a KEX már csak amiatt is menő, mert a mostanában oly nagyon divatossá vált avokádóval készült. Amúgy a keksz megnevezést nem igazán érdemli meg, ez a pihe-puha csokis finomság, mert egyáltalán nem roppan. Vagy lehet hogy csak az én téves agy szüleményem hogy a kexnek legalább minimálisan , de roppannia kell? Várom a választ attól, aki ilyen témában képben van! Addig is itt a recept:
Hozzávalók:
(10 darabhoz)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra.(Ha nincs légkeverés üzemmód a sütődön 175re.) Keverd össze az avokádót a kétféle cukorral, a tojással, majd dolgozd el benne a kakaóport, a liszt, a szódabikarbóna, és a só keverékével. Ha sima a massza egy fagylaltos kanál segítségével, adagolj belőle félgömböket, egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól 4 cm távolságra. Süsd 10 percig. Ha kihűltek a “KEXek”, szórd meg őket egy kicsi matchaporral.
#bonappetit