Fehér csoki Pite

Sziasztok, ünnepélyesen megosztom veletek az első receptem. Ez egy igazi kedv csináló lesz, gyors és finom. Ja és a legszebb benne hogy nem tudod elrontani. Na, süssünk bele!

Hozzávalók: 

Elkészítés: 

Vízgőz felett elkezdjük olvasztani a vajat. Eközben késes darálóban, le daráljuk a zabkekszet. Ha a vaj megolvadt, bele öntöm a darálóba és még pár másodpercig darálom. Egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára nyomkodom a masszát, majd a mélyhűtőbe teszem. Most nagyon figyelj, itt jön a neheze! Szóval vágd pontosan 3 mm-es darabokra a fehér csokit és … Vicceltem.. 🙂 Tördeld bele ugyan abba a tálba TETSZÉS SZERINT a csokit amiben a vajat olvasztottad, tedd bele a tejszínt is, és kevergesd addig míg fényes, folyós csokit nem kapsz. Egyetlen dologra kell figyelned, ha esetleg még nem olvasztottál vízgőz felett csokit, hogy a víz ne érje el a tál alját amiben a csokit olvasztod. Ha kész van a ganached, mert hogy most azt készítettél, öntsd rá a zabkeksz alapra és még 5 percig dermeszd a mélyhűtőben.  Ezután díszítsd ízlésed szerint. A képen én egy kicsi karamell szószt is tettem rá. 

#bonappetit

Tovább a blogra »