Sokak kérésére, úgy döntöttem hogy belevetem magam a nyers-vegán, paleo élvezetek világába. Az első utamon pedig már ki is derült, hogy a világ legfinomabb csoki tortája nem más, mint Nyers-Vegán!
Ki érti ezt? Tessék kipróbálni!
Hozzávalók:
ALAP:
- 200 g sós földimogyoró
- 100 g datolya, kimagozva
KRÉM:
- 2 db. érett, nagy avokádó
- 50 g kókuszolaj
- 70 g nyers kakaópor
- 100 g kókuszvirág cukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 csipet himalája só
Elkészítés:
Egy robotgépben daráld le a földimogyorót, majd tedd hozzá a datolyát is, és dolgoztasd a gépet addig, míg tészta állagú krémet nem kapsz. Ha száraznak érzed, tegyél hozzá 1-2 ek. kókuszolajat is.
Rakd a mélyhűtőbe, míg elkészíted a krémet.
Pucold meg az avokádókat, majd tedd az előzőleg használt robotgépbe a krém összes többi hozzávalójával együtt, és pürésítsd krémesre.
Kanalazd rá a torta alapra, és hűtsd még fél órát.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: