Tavaszt, tavaszt, tavaszt. Imádom ennek a torának a színeit, az ízét, az egyéniségét!
( Bocsi, de nem bírtam magammal, és megettem a süti orrát még a fotózás előtt, azért remélem így is átmegy a lényeg!)
Hozzávalók:
PISKÓTA:
- 290 g liszt
- 280 g cukor
- 2 púpozott tk. matchapor
- 200 g vaj
- 125 ml tej
- 2 tojás
- 1 és fél tk. sütőpor
- csipet só
KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 ek. cukor
- 100 g fehér csokoládé olvasztva
- málna
Elkészítés:
Olvaszd meg vízgőz felett a vajat és töltsd bele a tejet a piskótához. Keverd össze egy nagy tálban a többi hozzávalót, és melegítsd elő a sütőt 155 fokra légkeverésen (alsó-felső sütésnél 175 fokra). Ha vissza hűlt a vaj és a tej, keverd bele ezeket is a tálban lévő masszába. Bélelj ki két torta formát sütőpapírral, és oszd szét bennük a piskóta alapot. Nem baj ha folyós az állaga! Süsd 40-45 percig.
A krémhez olvaszd meg a fehér csokit, egy tálban habverő segítségével verd fel a többi hozzávalót, a csokoládé krémmel együtt.
Ha kihűlt a piskóta, kend meg a fehér csokoládé krémmel, tegyél rá málna szemeket, majd ismételd a folyamatot.
#bonappetit
Kommentek