Csak egy kis kreativitás és máris halloweeni süti lesz, a hagyományos almás piténkből.
Hozzávalók:
TÉSZTA
- 300 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 1 ek. barna cukor
- csipet só
- 6 ek. jég hideg víz
TÖLTELÉK
- 1 kg alma
- 150 g barna cukor
- 1 kk. fahéj
- 1 citrom leve és finomra reszelt héja
- 2 ek. kukorica keményítő
+ 1 felvert tojás a pite megkenéséhez.
Elkészítés:
- Egy nagy keverő tálba mérjük a lisztet, bele kockázzuk a hideg vajat, hozzáadjuk a sót, a cukrot. Az ujjbegyünkkel finoman elmorzsoljuk a vajat a liszttel, bele mérjük a vizet, majd alaposan gombóccá gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk , és fél órára hűtőbe tesszük.
- Az almát lereszeljük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a citromot, és a keményítőt.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk pite forma nagyságúra.
- Az első adag tésztát a sütőpapírral borított pite forma aljára rakjuk, eloszlatjuk rajta az almás tölteléket, majd lefedjük a következő adag tésztával.
- Most jön a móka, egy kés segítségével készíthetsz bármit, arcot, denevért, szellemet a pitédből, rád van bízva. Ha elkészült a remekmű, kend meg a tészta tetejét egy felvert tojással, majd süsd 30 percig.
- Fogyaszd boldogan! #bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: