Cakes&KEX

Pihe-puha narancsos csoki torta

Még mindig a halloween szellemében sütkérezek, és ez a torta szerintem színeiben tökéletesen illik az ünnephez.

Nem mellékesen, könnyen elkészíthető és nagyon finom. Készítsd el Te is! 

 

Hozzávalók:

( Jelen esetben a kefíres pohár lesz a mérő eszközünk! )

TÉSZTA:

  • 3 kis pohár kefír 
  • 3  pohár liszt
  • 3 pohár cukor
  • 1 pohár olaj
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 tasak sütőpor

KRÉM: 

  • 1 kezeletlen narancs héja, leve
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tk. vanília aroma
  • 4 ek. porcukor
  • 2 csepp narancssárga ételfesték

 

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 175°C-ra.

Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a tészta hozzávalóit.

Béleljünk ki sütőpapírral egy torta formát, kanalazzuk bele a  masszát, majd süssük 15 – 20 percig. 

Míg kihűl a piskóta, készítsük el a krémet. Egy keverő tálban verjük habosra a tejszínt, adjuk hozzá a mascarponét, a cukrot. Habosítsuk tovább a krémet, majd adjuk hozzá a vanília aromát és a narancs finomra reszelt héját, kinyomott levét is. Verjük habbá ismét a krémünket. Végül óvatosan keverjük bele az étel festéket. Tegyük hűtőbe dermedni fél órát.

Vágjuk félbe a piskótát, majd a tetejével helyezzük lefelé egy torta papírra. Kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a másik réteg piskótát is, majd a tortánk tetején és oldalán is eloszlatjuk a mascarpone krémet.

Az elkészült torát hűtőbe helyezzük egy órára, majd ízlés szerint díszítjük.

#bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!