Még mindig a halloween szellemében sütkérezek, és ez a torta szerintem színeiben tökéletesen illik az ünnephez.
Nem mellékesen, könnyen elkészíthető és nagyon finom. Készítsd el Te is!
Hozzávalók:
( Jelen esetben a kefíres pohár lesz a mérő eszközünk! )
TÉSZTA:
- 3 kis pohár kefír
- 3 pohár liszt
- 3 pohár cukor
- 1 pohár olaj
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 0,5 tasak sütőpor
KRÉM:
- 1 kezeletlen narancs héja, leve
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl tejszín
- 1 tk. vanília aroma
- 4 ek. porcukor
- 2 csepp narancssárga ételfesték
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt légkeverésen 175°C-ra.
Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a tészta hozzávalóit.
Béleljünk ki sütőpapírral egy torta formát, kanalazzuk bele a masszát, majd süssük 15 – 20 percig.
Míg kihűl a piskóta, készítsük el a krémet. Egy keverő tálban verjük habosra a tejszínt, adjuk hozzá a mascarponét, a cukrot. Habosítsuk tovább a krémet, majd adjuk hozzá a vanília aromát és a narancs finomra reszelt héját, kinyomott levét is. Verjük habbá ismét a krémünket. Végül óvatosan keverjük bele az étel festéket. Tegyük hűtőbe dermedni fél órát.
Vágjuk félbe a piskótát, majd a tetejével helyezzük lefelé egy torta papírra. Kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a másik réteg piskótát is, majd a tortánk tetején és oldalán is eloszlatjuk a mascarpone krémet.
Az elkészült torát hűtőbe helyezzük egy órára, majd ízlés szerint díszítjük.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: