Tökéletes őszi sütemény!
Hozzávalók:
PISKÓTA:
- 60 g kókuszolaj
- 200 ml mandula tej
- 1 ek. alma ecet
- 8 ek. nyírfacukor/ más édesítő
- 1 tk. vanília aroma
- 150 g darált dió
- 1 kezeletlen citromhéja , leve
- 150 g liszt/ gluténmentes liszt keverék
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
KÁVÉ MÁZ:
- 400 ml zsíros kókusz krém
- 4 ek. nyírfacukor/ más édesítő
- 2 ek. espresso
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C -ra légkeverésen.
2. Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt,sütőpor,szódabikarbóna, só, nyírfacukor, dió.)
3. Adjuk a lisztes keverékhez a mandula tejet,kókuszolajat, citrom levét, héját, a vanília aromát és végül az alma ecetet. Keverjük csomó mentesre a piskóta alapot.
4. Béleljünk ki sütőpapírral egy kapcsos torta formát ( 23 cm átmérőjűt használtam.) Majd süssük a tésztát 20-25 percig. Mikor szemre már jónak tűnik, megemelkedett , színt kapott, óvatosan rázogassuk meg a piskótát. Ha már nem remegős vegyük ki pihenni.
5. Míg kihűl az alap, vízgőz felett melegítsük fel a kókusztejszínt egy hőálló tálban. Adjuk hozzá a kávét, a nyírfacukrot és kevergessük addig míg enyhén besűrűsödik a krém. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
6. Ha már minden alapanyagunk szoba hőmérsékletű, öntsük nyakon a piskótát a krémmel, és tegyük a hűtőbe 2 órára.
7. Dekoráljuk dióval, és fogyasszuk boldogan!
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: