Cakes&KEX

Vegán kávés – dió torta

Tökéletes őszi sütemény! 

Hozzávalók:

PISKÓTA:

  • 60 g kókuszolaj
  • 200 ml mandula tej
  • 1 ek. alma ecet
  • 8 ek. nyírfacukor/ más édesítő 
  • 1 tk. vanília aroma
  • 150  g darált dió
  • 1 kezeletlen citromhéja , leve 
  • 150 g liszt/ gluténmentes liszt keverék
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna 
  • csipet só

KÁVÉ MÁZ:

  • 400 ml zsíros kókusz krém 
  • 4 ek. nyírfacukor/ más édesítő
  • 2 ek. espresso 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C -ra légkeverésen. 

2. Egy nagy tálban alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt,sütőpor,szódabikarbóna, só, nyírfacukor, dió.) 

3. Adjuk a lisztes keverékhez a mandula tejet,kókuszolajat, citrom levét, héját, a vanília aromát és végül az alma ecetet. Keverjük csomó mentesre a piskóta alapot.

4. Béleljünk ki sütőpapírral egy kapcsos torta formát ( 23 cm átmérőjűt használtam.) Majd süssük a tésztát 20-25 percig. Mikor szemre már jónak tűnik, megemelkedett , színt kapott, óvatosan rázogassuk meg a piskótát. Ha már nem remegős vegyük ki pihenni.

5. Míg kihűl az alap, vízgőz felett melegítsük fel a kókusztejszínt egy hőálló tálban. Adjuk hozzá a kávét, a nyírfacukrot és kevergessük addig míg enyhén besűrűsödik a krém. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.

6. Ha már minden alapanyagunk szoba hőmérsékletű, öntsük nyakon a piskótát a  krémmel, és tegyük a hűtőbe 2 órára. 

7. Dekoráljuk dióval, és fogyasszuk boldogan!

#bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!