Cakes&KEX

Vegán csokoládé torta

 

Hozzávalók:

ALAP:

  • 1 bögre (2.5 dl) mandula tej
  • 1 3/4 bögre cukor/ nyírfacukor 
  • 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 2 bögre liszt / rizsliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. almaecet
  • 1 1/2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1/2 bögre kókuszolaj
  • 1 bögre langyos víz

KRÉM: 

  • 4 dl kókuszkrém 
  • 350 g vegán étcsokoládé
  • 1/3 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 bögre cukor/ nyírfacukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt légkeverésen, 175 °C-ra.
  2. Egy nagy tálba mérjük a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, só, szódabikarbóna, sütőpor.), majd összekeverjük.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat. Végül hozzáadjuk a száraz keveréket, és jól össze dolgozzuk. 
  4. Az így kapott masszát, egy sütőpapírral bélelt torta formába öntjük, és 30-35 percig sütjük. 
  5. A krémhez a kókuszkrémet egy hőálló tálba öntjük, és vízgőz felett össze olvasztjuk a felkockázott étcsokoládéval. Majd hozzáadjuk a cukrot, illetve a kakaóport is. Addig kevergetjük míg puding állagot kapunk. 
  6. Én körtével készítettem ezt a tortát, de nagyon jól működik nélküle is, sima csoki tortaként. Ha neked is szimpatikus a körtés variáció, itt az ideje vékony szeletekre vágni a PUHA, érett körtét. 
  7.  Miután kihűlt a piskótánk félbe vágjuk , majd a sütőben felül lévő részt egy lapos tányérra helyezzük. Megkenjük a már kihűlt csokikrémmel, megszórjuk körtével, és rá tesszük a másik piskótát is. Még egy réteg csokikrém, és kedvünk szerint díszíthetjük. 

#bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!