Cakes&KEX

Vegán sütőtökös “sajttorta”

“Itt van az ősz, itt van újra..” A legeslegszebb időszaka az évnek, legalábbis szerintem. Még nincs túl hideg, de végre már meleg sincs. Boldogan röppenünk be a konyhába, és jól esik a sütő melege mellett tevékenykedni. Ilyen tájt ontom magamból a recepteket, ez a sütőtökös pedig, még közelebb áll a szívemhez, már csak az illatok miatt is. Remélem te is hasonló örömödet szerzed benne!

Hozzávalók:

ALAP: 

  • 1 guriga zabkeksz
  • 50 g kókuszolaj

KRÉM:

  • 1 csésze (kb.3 dl.)  kesudió (4-6 órára vízbe áztatva)
  • 1 csicseriborsó konzerv 
  • 1/2 csésze kókusztejszín
  • 1 közepes méretű sütőtök fele
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • csipet őrölt szerecsendió
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom leve
  • 1/3 csésze nádcukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe a sütőtököt, és kaparjuk ki a magházat egy kanál segítségével, majd süssük a tököt puhára.

A szokásos késes darálónkban , aprítsuk össze a zabkekszet a kókuszolajjal. Daráljuk addig míg enyhén krémes állagot kapunk. 

Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára az alapot, és tegyük hűtőbe. 

Az előbb használt darálóban aprítsuk pépesre a csicseriborsót, adjuk hozzá a beáztatott kesudiót, a kókusztejszínt, cukrot, és daráljuk krémesre őket. Ezután tegyük bele a krémbe a fűszereket, citrom levet, sót, és a már puhára sütött tök felét. ( A puha sütőtökről könnyen lehúzható a héja, és apró kockákra vágva egyszerűen pürésíthető.)  Ismét használjuk az aprítógépet, és keverjük krémesre a hozzávalókat. 

Kenjük meg az alapot a krémmel, majd süssük 20-25 percig. Hagyjuk a sütőben teljesen kihűlni a tortát. 

Fogyasszuk juhar sziruppal.

#bonappetit

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!