“Itt van az ősz, itt van újra..” A legeslegszebb időszaka az évnek, legalábbis szerintem. Még nincs túl hideg, de végre már meleg sincs. Boldogan röppenünk be a konyhába, és jól esik a sütő melege mellett tevékenykedni. Ilyen tájt ontom magamból a recepteket, ez a sütőtökös pedig, még közelebb áll a szívemhez, már csak az illatok miatt is. Remélem te is hasonló örömödet szerzed benne!
Hozzávalók:
ALAP:
- 1 guriga zabkeksz
- 50 g kókuszolaj
KRÉM:
- 1 csésze (kb.3 dl.) kesudió (4-6 órára vízbe áztatva)
- 1 csicseriborsó konzerv
- 1/2 csésze kókusztejszín
- 1 közepes méretű sütőtök fele
- csipet só
- csipet fahéj
- csipet őrölt szerecsendió
- csipet őrölt szegfűszeg
- 1 citrom leve
- 1/3 csésze nádcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe a sütőtököt, és kaparjuk ki a magházat egy kanál segítségével, majd süssük a tököt puhára.
A szokásos késes darálónkban , aprítsuk össze a zabkekszet a kókuszolajjal. Daráljuk addig míg enyhén krémes állagot kapunk.
Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára az alapot, és tegyük hűtőbe.
Az előbb használt darálóban aprítsuk pépesre a csicseriborsót, adjuk hozzá a beáztatott kesudiót, a kókusztejszínt, cukrot, és daráljuk krémesre őket. Ezután tegyük bele a krémbe a fűszereket, citrom levet, sót, és a már puhára sütött tök felét. ( A puha sütőtökről könnyen lehúzható a héja, és apró kockákra vágva egyszerűen pürésíthető.) Ismét használjuk az aprítógépet, és keverjük krémesre a hozzávalókat.
Kenjük meg az alapot a krémmel, majd süssük 20-25 percig. Hagyjuk a sütőben teljesen kihűlni a tortát.
Fogyasszuk juhar sziruppal.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: