Cakes&KEX

Vegán Snickers

Brutál finom, de még a lowcarb változata is bűnnek számít a kalória számolóknak. Földimogyoró, mogyoróvaj, karamell, csoki. Gondolom többet akkor nem is kell mondanom. Szóval csak óvatosan. 🙂

Hozzávalók:

ALAP:

  • 100 g földimogyoró
  • 80 g kókuszzsír
  • 50 g zabpehely, akár gluténmentes zabpehely
  • 50 g xilit
  • 50 g kókuszreszelék

KRÉM:

  • 300 g kókusztejszín
  • 100 g földimogyoró (4-6 órát vízbe áztatni előtte)
  • 200 g mogyoróvaj
  • 50 g xilit

KARAMELL SZÓSZ:

  • 3/4 csésze (3 dl-es ) kókusz tejszín
  • 1/2 csésze növényi margarin
  • 5 tk. kókuszvirág cukor
  • csipet só

CSOKI: 

  • 200 g 75 %os vegán étcsokoládé
  • 1/2 csésze kókusztej

Elkészítés:

ALAP: Minden hozzávalót tegyél egy késes darálóba, és mixeld pépesre a hozzávalókat. Nyomkodd, egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára a masszát, majd tedd hűtőbe. 

KRÉM: Csodálatosak ezek a vegán sütik, ismét csak annyi a dolgunk, hogy az előbb használt késes darálóba tesszük a mogyorót, darálunk, majd jöhet a kókusz tejszín, a mogyoróvaj, a xilit, és még egy kis darálás. A krémet öntsd az alapra, és tedd hűtőbe míg készíted a karamell szószt. 

KARAMELL SZÓSZ: Egy edényben melegítsd fel a cukrot, addig míg felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon karamellizáld aranybarnára. Amikor elérte a megfelelő színt, húzd félre, és óvatosan add hozzá a kókusztejszínt, a margarint és a sót. Tedd vissza a tűzhelyre, és alacsony hőfokon kevergesd míg besűrűsödik. Hagyd hűlni. 

Ha kihűlt a szósz, csurgasd a már előbb elkészített krémre, tegyél rá földimogyoró darabokat, és helyezd vissza a hűtőbe. 

CSOKI: Vízgőz felett olvaszd össze a darabokra tördelt étcsokit, a kókusztejszínnel. Keverd addig, míg fényes csoki szószt kapsz. Várj míg kicsit kihűl és kend meg a torta tetejét vele. Még egy óra dermesztés a hűtőben, és már tálalhatod is. 

#bonappetit

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!