Cakes&KEX

Nyers nutellás sajttorta

Aki szereti a nutellát, vagy a ferrerot, vagy csak simán az életet, az próbálja ki ezt a receptet.

Egyébként plusz még benne, hogy nagyon egyszerű elkészíteni! 

Vágjunk bele. 🙂

Hozzávalók: 

ALAP:

  •  1 guriga zabkeksz
  • 100 g olvasztott vaj 

KRÉM:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g nutella
  • csipet só
  • 1 tk. vaníliaaroma

CSOKIKRÉM:

  • 100 g étcsokoládé
  • 2 dl tejszín

Elkészítés: 

A keksz alaphoz egy késes darálóban aprítsd finomra a zabkekszet, majd keverd jól össze az olvasztott vajjal. ( A vajat mikróban, vagy vízgőz felett is megolvaszthatod.) 

Nyomkodd a kekszet egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, majd tedd a hűtőbe míg elkészíted a krémet. 

A nutellás krémhez minden hozzávalót habosíts fel egy kézi habverővel, majd simítsd a kekszes alapra, és ismét tedd a hűtőbe.

Végül a csokoládékrémhez olvaszd össze a csokit a tejszínnel, keverd homogén állagúvá. Hűtsd szoba hőmérsékletűre a krémet, majd kend meg vele a tortát. 

Még fél órát hagyd dermedni a hűtőben, majd díszítsd Ferrero Rocher-val.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!