Aki szereti a nutellát, vagy a ferrerot, vagy csak simán az életet, az próbálja ki ezt a receptet.
Egyébként plusz még benne, hogy nagyon egyszerű elkészíteni!
Vágjunk bele. 🙂
Hozzávalók:
ALAP:
- 1 guriga zabkeksz
- 100 g olvasztott vaj
KRÉM:
- 500 g mascarpone
- 400 g nutella
- csipet só
- 1 tk. vaníliaaroma
CSOKIKRÉM:
- 100 g étcsokoládé
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A keksz alaphoz egy késes darálóban aprítsd finomra a zabkekszet, majd keverd jól össze az olvasztott vajjal. ( A vajat mikróban, vagy vízgőz felett is megolvaszthatod.)
Nyomkodd a kekszet egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, majd tedd a hűtőbe míg elkészíted a krémet.
A nutellás krémhez minden hozzávalót habosíts fel egy kézi habverővel, majd simítsd a kekszes alapra, és ismét tedd a hűtőbe.
Végül a csokoládékrémhez olvaszd össze a csokit a tejszínnel, keverd homogén állagúvá. Hűtsd szoba hőmérsékletűre a krémet, majd kend meg vele a tortát.
Még fél órát hagyd dermedni a hűtőben, majd díszítsd Ferrero Rocher-val.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: