Emlékszem, anyukám készített először répa tortát. Mikor meghallottam hogy ez répa torta sajtkrémmel, eldobtam a villámat, és kijelentettem hogy nem kérek belőle. Aztán, detto ez történt mikor először rakták elém a sajttortát. Végül, valahogy beadtam a derekam és megkóstoltam, azóta pedig szinte remegősen szerelmes vagyok ebbe a tortába, pont annyira mint a répatortába. Egy szó mint száz, ha még nem ettél próbáld ki, ha pedig már ettél, biztosan imádod, és itt az ideje hogy kipróbáld ezt a változatot is!
Hozzávalók:
ALAP:
- 1 guriga zabkeksz
- 100 g vaj
KRÉM:
- 750 g krémsajt
- 100 g fehércsokoládé
- 300 ml habtejszín
- 3 db tojás
- 1 db vanília kikapart magja
- 75 g finomliszt
- 100 g porcukor
EPER PÜRÉ:
- 250 g eper
- 3 ek. porcukor
Elkészítés:
Az alaphoz vízgőz felett olvaszd fel a vajat, majd daráld le a kekszet egy késes darálóban. Alaposan keverd össze az olvasztott vajjal a kekszet, majd simítsd egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, és tedd a hűtőbe míg elkészíted a krémet.
A krémhez olvaszd össze vízgőz felett a fehér csokoládét a tejszínnel.
A krémsajtot kanalazd keverőtálba, add hozzá a tojásokat, a lehűlt csokoládés- tejszínes keveréket, és kézi habverővel dolgozd simára.
Ezután add hozzá a vaníliát, és szitáld bele a cukrot és a lisztet is, végezetül pedig keverd csomómentesre.
Öntsd a krémet a keksz alapra, és tedd 150 fokra előmelegített sütőbe úgy, hogy a sütő aljára tegyél be egy vízzel megtöltött tepsit is. Süsd kb. egy órát a tortát, akkor lesz jó ha már barna a teteje, de még remegős a közepe ha óvatosan megrázod.
Egy óra elteltével, kikapcsolt , de nyitott sütőajtónál hagyd bent pihenni a tortát.
Az eperpüréhez botmixerrel pürésítsd össze az epret a porcukorral. Ha már teljesen kihűlt a torta kanalazd rá az eper krémet, és dekoráld friss eper szemekkel.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: