Nem szokásom nagyon nosztalgiázni, de újra gondolni a régen bevált jót imádom. Így történt ez ezzel a Feketeerdővel is, ami egyébként egy tej érzékeny szülinapjára készült. Nekem jobban ízlik mint az eredeti.. Próbáld ki te is!
Hozzávalók:
PISKÓTA:
- 3 bögre liszt
- 2 bögre nádcukor
- 8 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 tk. sütőpor
- csipet só
- 1 ek. fehérbor ecet
- 2 tk. vaníliaaroma
- 1 bögre kókuszzsír
- 2 bögre langyos víz
CSOKI KRÉM:
- 2 érett avokádó
- 50 g. kókuszolaj
- 70 g. cukrozatlan kakaópor
- 70 g. nádcukor
- csipet só
- 1 tl. vaníliaaroma
KÓKUSZ TEJSZÍN:
- 4 dl. kókusztejszín
- 3 ek. nádcukor
- fél csomag zselatin fix
PLUSZ:
- magozott meggy befőtt
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra, majd bélelj ki 3 torta formát sütőpapírral. Az is jó, ha idő közben ugyan abban a torta formában sütöd ki a piskótákat, csak három felé osztva a piskóta alapot.
A piskótához keverd össze egy nagy tálban az összes hozzávalót, majd süsd kb. 10 percig a piskótákat. Nem kell túl sütni, legyen jó puha és szaftos.
A csoki krémhez pucold meg az avokádókat, ezután pedig daráld krémesre egy késes darálóban vagy botmixerrel. Ha már nem darabos, add hozzá a csokikrém többi hozzávalóját is, és mixeld őket össze.
A kókusz tejszínt verd habbá a cukorral, majd fokozatosan adagold hozzá a zselatin fixet. Hűtsd le a habodat a hűtőben, hogy kellően össze álljon.
Ha kihűltek a piskóta lapok, tedd az elsőt egy nagy tálra, amiben később tálalni is szeretnéd, kend meg a csokikrémmel, rétegezz rá egy adag kókusz tejszínhabot, szórd meg gazdagon magozott meggyel, majd ismételd meg ezt a folyamatot. Az utolsó lapot fordítva helyezd a tortára, úgy hogy a sütés közben alul lévő oldala legyen felül. Így szép egyenes lesz a tortád teteje.
Kend meg kívülről a tortát a maradék csokikrémmel, és ezután szórd meg még egy kis cukrozatlan kakaóporral. Díszítsd meggyel, én ráadásnak még pár szem epret is tettem rá, ami csak jót tett neki, így te is bátran használj több féle gyümölcsöt akár.
#bonappetit
Ne haragudj, de nem vegán, amiben zselatin van.