Általában jobban szeretem az egészséges, természetes tortákat. Viszont megláttam egy képet erről a szivárvány sütiről, és úgy éreztem nekem ezt el kell készítenem. Kicsit változtattam az alap recepten, de a lényeg megmaradt. A napokban elkészítek mindent természetes ételszínezővel is, igaz úgy sokkal halványabb színeket fogunk kapni, de nyugodtabb szívvel adhatjuk a gyerekeknek.
Hozzávalók:
(9 mini tortához.)
KEKSZ ALAP:
- 1 guriga zabkeksz
- 100 g teavaj
KRÉM:
- 500 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 4 ek. cukor
- csipet só
- 4 tk. vaníliaaroma
- tubusos ételfesték 4 színben
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat vízgőz felett, majd daráld le késes darálóban a zabkekszet. Keverd össze az olvadt vajjal a keksz morzsát, és tedd a szilikonos muffin formák aljára. Rakd a mélyhűtőbe őket.
Ezután oszd el 4 felé a mascarponét, és a habtejszínt. 125 g mascarponét, kb. 62 ml habtejszínnel, csipet sóval, 1 tk. vaníliaaromával és 1 ek. cukorral habosítsd fel. Ha kemény krémet kaptál, keverd bele az első színt. Én rózsaszínnel kezdtem, egy csepp elég belőle de amint össze kevered látni fogod, hogy számodra elég élénk-e. Kend meg egy kis krémmel a keksz alapot, majd tedd vissza a mélyhűtőbe pihenni.
Ismételd meg ezt a folyamatot még háromszor. Nem muszáj mindig elmosni a tálat és a habverőt, elég ha egy papírtörlővel kitörlöd az új szín előtt, így gyorsabb a folyamat.
Ha minden réteget egymásra halmoztál, még 10 percig hagyd dermedni a mini tortákat.
Díszítsd a tetejét friss gyümölcsökkel, és már tálalhatod is.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: