Cakes&KEX

Szivárvány sajttorta

Általában jobban szeretem az egészséges, természetes tortákat. Viszont megláttam egy képet erről a szivárvány sütiről, és úgy éreztem nekem ezt el kell készítenem. Kicsit változtattam az alap recepten, de a lényeg megmaradt. A napokban elkészítek mindent természetes ételszínezővel is, igaz úgy sokkal halványabb színeket fogunk kapni, de nyugodtabb szívvel adhatjuk a gyerekeknek. 

Hozzávalók: 

(9 mini tortához.)

KEKSZ ALAP:

  • 1 guriga zabkeksz
  • 100 g teavaj

KRÉM: 

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 4 ek. cukor
  • csipet só
  • 4 tk. vaníliaaroma
  • tubusos ételfesték 4 színben 

Elkészítés: 

Olvaszd meg a vajat vízgőz felett, majd daráld le késes darálóban a zabkekszet. Keverd össze az olvadt vajjal a keksz morzsát, és tedd a szilikonos muffin formák aljára. Rakd a mélyhűtőbe őket. 

Ezután oszd el 4 felé a mascarponét, és a habtejszínt. 125 g mascarponét, kb. 62 ml habtejszínnel, csipet sóval, 1 tk. vaníliaaromával és 1 ek. cukorral habosítsd fel. Ha kemény krémet kaptál, keverd bele az első színt. Én rózsaszínnel kezdtem, egy csepp elég belőle de amint össze kevered látni fogod, hogy számodra  elég élénk-e. Kend meg egy kis krémmel a keksz alapot, majd tedd vissza a mélyhűtőbe pihenni. 

Ismételd meg ezt a folyamatot még háromszor. Nem muszáj mindig elmosni a tálat és a habverőt, elég ha egy papírtörlővel kitörlöd az új szín előtt, így gyorsabb a folyamat. 

Ha minden réteget egymásra halmoztál, még 10 percig hagyd dermedni a mini tortákat. 

Díszítsd a tetejét friss gyümölcsökkel, és már tálalhatod is. 

#bonappetit 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!