Nagyon puha keksz, szerintem gyerekeknek ez a tökéletes uzsonna.
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 60 g kókuszolaj
- 50 g tönköly fehérliszt
- 50 g zabliszt / vagy szezámmagliszt
- 5 ek. zabtej
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. vaníliaaroma
- csipet só
- szezámmag
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra, alsó-felső sütésnél 175 re.
Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztek,só,szódabikarbóna. Egy másikban pedig törd össze pépesre a banánt, add hozzá a kókuszolajat, a zabtejet, és a vaníliaaromát. Nagyon ragacsos tésztát fogsz kapni.
Egy evőkanál segítségével rakj kupacokat a masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórd meg a kekszek tetejét szezámmaggal. ( Ha kicsiknek készíted ez elhagyható.)
Süsd a kekszet 11 percig, míg szép aranybarna lesz a teteje.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: