Cakes&KEX

VEGÁN Banán – Szezámmag keksz

Nagyon puha keksz, szerintem gyerekeknek ez a tökéletes uzsonna. 

Hozzávalók: 

  • 2 érett banán
  • 60 g kókuszolaj
  • 50 g tönköly fehérliszt
  • 50 g zabliszt / vagy szezámmagliszt
  • 5 ek. zabtej
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • csipet só
  • szezámmag

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra, alsó-felső sütésnél 175 re.

Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztek,só,szódabikarbóna. Egy másikban pedig törd össze pépesre a banánt, add hozzá a kókuszolajat, a zabtejet, és a vaníliaaromát. Nagyon ragacsos tésztát fogsz kapni. 

Egy evőkanál segítségével rakj kupacokat a masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórd meg a kekszek tetejét szezámmaggal. ( Ha kicsiknek készíted ez elhagyható.)

Süsd a kekszet 11 percig, míg szép aranybarna lesz a teteje. 

#bonappetit 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!