Ez a kis kedves cupcake cukor, liszt, és tej mentes, egyébként pedig tökéletes választás a hétvégi kerti partira, vagy akár húsvétra is. Igen, ezennel hivatalosan is megnyitom a szezont, és húsvétig igyekszem minél több receptet hozni nektek, hogy legyen miből válogatnotok. Lesz itt minden, cupcake, torta, és sok-sok süti dekor. Várjátok már? 🙂
Hozzávalók:
MUFFIN ALAP:
(12 db.)
- 100 g mandulaliszt
- 180 g étcsokoládé
- 70 g nyírfacukor
- 60 g kókuszolaj
- 2 db tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tk. vaníliaaroma
- 50 g cukrozatlan kakaópor
KRÉM:
- 2 db. érett avokádó
- 50 g. kókuszolaj
- 70 g. cukrozatlan kakaópor
- 100 g. nyírfacukor
- 1 tk. vaníliaaroma
- csipet só
Elkészítés:
A muffin alaphoz, melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra. Egy tálban keverd össze a tészta hozzávalóit, majd tördeld bele az étcsokoládét is. Öntsd a krémed szilikonos muffin formába, vagy papírral kibélelt muffintepsibe. Süsd a muffinokat kb. 15 percig. Rémes ha egy muffin száraz, így figyeld hogy még idejében ki vedd a sütőből, lehetőleg amikor még egy kicsit ragadós a közepe, de már szépen feljött, és a külseje megszilárdult.
Míg hűl a tészta, egy késes darálóban, vagy egy botmixer segítségével krémesítsd össze a megtisztított avokádót, a krém többi hozzávalójával. Ha már szép fényes krémet kaptál, töltsd bele egy habzsákba ( nekem eldobhatós van, csak a habcső részt kell így elmosnom, sokkal gyorsabb és higiénikusabb ) és csiga alakot formázva, kívülről-befelé nyomd a muffinra a krémet. Tedd be a hűtőbe kicsit dermedni, ezután pedig díszítsd friss gyümölcsökkel, magokkal, fűszernövényekkel, vagy akár húsvéti csokitojásokkal.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: