Az alsó két réteg pont olyan mintha Raffaelloba harapnál, majd jön a könnyű, piros gyümölcsös réteg ami megtölti élettel ezt a “minden mentes ” csodát.
Ne hagyd ki!
Ui.: A legszebb ebben a sütiben, hogy mindenkinek megadja a siker élményt, hiszen nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
ALAP:
- 0,5 bögre sós földimogyoró
- 0,5 bögre aszalt vörösáfonya
- 1 bögre kókuszreszelék
- 2 ek. kókuszzsír
SAJTKRÉM:
- 1,5 bögre földimogyoró (1 éjszakára vízbe áztatva)
- 2 citrom leve
- 1 ek. vanília esszencia
- 1/3 bögre kókuszzsír
- 1/3 bögre kókuszvirág cukor
GYÜMÖLCS KRÉM:
- sajtkrém
- 1 bögre piros gyümölcs vegyesen
Elkészítés:
Egy késes darálóban dolgozd össze az alap hozzávalóit, majd bélelj ki sütőpapírral egy 18 cm átmérőjű torta formát. Ha “tészta” állagú lett a krémed, nyomkodd a torta forma aljára és tedd a mélyhűtőbe pihenni.
Egy kis lábosban melegítsd fel a kókuszzsírt, majd karamellizáld meg benne a kókuszvirág cukrot. (Sűrű kevergetés mellett melegítsd fel. Mivel a kókuszvirág cukor alapból barnásabb, én az illatokra hagyatkoztam, de nem kell ezt olyan véresen komolyan venni, a lényeg hogy kicsit felolvadjon a cukor a zsírban.) Ezután a sajtkrém többi hozzávalójával együtt daráld össze ezeket is a késes darálóban. Ha már krémes állagú a sajtkrém, a 2/3-át kanalazd egyenletesen az alapra, majd tedd vissza a mélyhűtőbe a tortát.
Végül a megmaradt 1/3 rész sajtkrémhez add hozzá a gyümölcsöket, így is turmixold össze és kend a torta legtetejére a krémet. Pár órát még hűtened kell, de hidd el megérni várni. Ha elkészült, ne sajnáld a tetejéről a gyümölcsöket, illetve én menta levelet is tettem rá ami szintén nagyon jól áll ennek a tortának.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: