Cakes&KEX

Kókuszos- Epres “sajttorta” (Nyers-vegán)

Az alsó két réteg pont olyan mintha Raffaelloba harapnál, majd jön a könnyű, piros gyümölcsös réteg ami megtölti élettel ezt a “minden mentes ” csodát.  

Ne hagyd ki!

Ui.: A legszebb ebben a sütiben, hogy mindenkinek megadja a siker élményt, hiszen nem lehet elrontani. 

Hozzávalók: 

 ALAP: 

  • 0,5 bögre sós földimogyoró
  • 0,5 bögre aszalt vörösáfonya
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 2 ek. kókuszzsír 

SAJTKRÉM:

  • 1,5 bögre földimogyoró (1 éjszakára vízbe áztatva)
  • 2 citrom leve
  • 1 ek. vanília esszencia
  • 1/3 bögre kókuszzsír 
  • 1/3 bögre kókuszvirág cukor

GYÜMÖLCS KRÉM: 

  • sajtkrém
  • 1 bögre piros gyümölcs vegyesen

Elkészítés:

Egy késes darálóban dolgozd össze az alap hozzávalóit, majd bélelj ki sütőpapírral egy 18 cm átmérőjű torta formát. Ha “tészta” állagú lett a krémed, nyomkodd a torta forma aljára és tedd a mélyhűtőbe pihenni. 

Egy kis lábosban melegítsd fel a kókuszzsírt, majd karamellizáld meg benne a kókuszvirág cukrot. (Sűrű kevergetés mellett melegítsd fel. Mivel a kókuszvirág cukor alapból barnásabb, én az illatokra hagyatkoztam, de nem kell ezt olyan véresen komolyan venni, a lényeg hogy kicsit felolvadjon a cukor a zsírban.) Ezután a sajtkrém többi hozzávalójával együtt daráld össze ezeket is a késes darálóban. Ha már krémes állagú a sajtkrém, a  2/3-át  kanalazd egyenletesen az alapra, majd tedd vissza a mélyhűtőbe a tortát. 

Végül a megmaradt  1/3 rész sajtkrémhez add hozzá a gyümölcsöket, így is turmixold össze és kend a torta legtetejére a krémet. Pár órát még hűtened kell, de hidd el megérni várni. Ha elkészült, ne sajnáld a tetejéről a gyümölcsöket, illetve én menta levelet is tettem rá ami szintén nagyon jól áll ennek a tortának. 

#bonappetit

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!