A régmúlt vasárnap délutánok jutnak eszembe, a kotyogós kávé illata ami betöltötte a szobát, a kigombolt nadrág gomb. Egy kis nosztalgia. Egy kis Sacher.
Hozzávalók:
- 180 g vaj
- 180 g étcsokoládé
- 8 db tojás
- 150 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 130 g cukor
- baracklekvár
- 300 gr étcsokoládé a torta bevonásához
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 160 fokra, majd bélelj ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű torta formát.
Kézi habverő segítségével habosítsd fel a vajat, közben pedig olvaszd fel vízgőz felett a csokoládét. Ha felolvadt, add a vajhoz, és együtt verd tovább. Ezután add hozzá a csokis krémhez egyesével a 8 tojássárgáját, és ezekkel együtt is verd szép habosra a masszát.
A tojásfehérjéket habosítsd fel a cukorral, majd keverd össze a másik krémmel. Szitáld bele a lisztes, sütőporos keveréket is, és keverd jól össze az egészet. Ezután süsd 40-45 percig. Ha megsült, fordítsd meg a torát, hogy fejjel lefelé hűljön ki.
Ha kihűlt a piskótád, vágd három felé.
TIPP: Fontos, hogy a sütéskor alul lévő piskóta legyen felül, így szép egyenes lesz a tortánk teteje. A középső szelet legyen legalul, ezúton biztos alapon fog állni a sütink. Ez a tudás minden torta készítésénél jól jön!
Melegítsd fel a barack lekvárt, és jól kend meg vele a piskóta szeleteket, ne sajnáld, ez teszi szaftossá a tortádat. Pihentesd két órát a hűtőben a süteményt, ezután vízgőz felett olvaszd meg a maradék csokit a tejszínnel, és öntsd nyakon vele a tortát. Még egy óra a hűtőben, és már fogyasztható is!
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: