Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de ha nekem választanom kell a tökéletes kinézetű torta ( ami amúgy szakmai szempontból sokkal nehezebb, és hosszan tartóbb bíbelődést igényel), és a rusztikus, szétfolyós, minden jóval megpakolt között, mindig az utóbbit választom. Így ezt az Oreo tortát bármikor – bárhol megtudnám enni!
Hozzávalók:
ALAP:
- 250 g oreo kex
- 100 g vaj
KRÉM:
- 4 dl habtejszín
- 250 g mascarpone
- 3 ek. cukor
- 2 ek. zselatin fix
- 250 g oreo kex
- csipet só
- plusz oreo a díszítéshez ízlés szerint
Elkészítés:
A torta alaphoz daráld le a kekszet egy késes darálóban. Olvaszd fel vízgőz felett a vajat, és daráld együtt még őket 1 percig, hogy jól össze keveredjenek, majd nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára a keksz masszát. Tedd mélyhűtőbe míg a krémet elkészíted.
Habverővel verd habbá a tejszínt, a mascarponéval, és a cukorral. A kekszet daráld össze, de csak pár másodperig hogy apró darabokból álljon. Keverd ezt is a krémbe, az összes többi hozzávalóval együtt. Tedd a krémet az alapra, majd simítsd el. Hűtsd még egy órát a hűtőben, majd tetszés szerint díszítsd a maradék keksszel. Akár halomban rá tördelve, vagy csak sorban helyezd rá, megjelölve ezzel a szeleteket, rád van bízva.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: