Éljen a bikini szezon! Már akinél..
Manapság annyira divat az egészséges életmód (étkezés, mozgás, gondolatok), hogy lázadónak érzem magam, amiért nem vagyok leszálkásítva még télen is..(amúgy meg nyáron sem vagyok.) Ne érts félre, oda figyelek arra hogy mit eszek, de aki ennyi tortát készít mint én, és minden süti befejezésénél lenyalja a kanalat, az bizony valljuk be, párnácskákat növeszt. Na szóval, mostantól ide nekem mindent ami paleo, cukormentes, és növeli az önbizalmam már a számba vétele is. Ez most pont egy ilyen süti!
Hozzávalók:
TÉSZTA:
- 200 g darált mák
- 6 db tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. eritrit
- csipet só
KRÉM:
- 4 dl kókusztejszín
- 2 ek. eritrit
- 2 ek. darált mák
- 1 citrom kifacsart leve
- fél kezeletlen citrom héja
- csipet só
- 2 tk. zselatin-fix
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 155 fokra légkeverésen, majd habverő segítségével habosítsd fel az egész tojásokat. Sütőpapírral bélelj ki egy torta formát, én 20 cm átmérőjűt használtam. Keverd hozzá a felvert tojásokhoz az összes többi hozzávalót, majd süsd 10-15 percig.
Míg hűl a tésztád, habosítsd fel a kókusztejszínt az összes többi összetevővel, és tedd a hűtőbe 15 percre.
Kanalazd a hideg piskótára a krémet és díszítsd ízlés szerint.
Ugye milyen gyorsan kész lett?
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: