Cakes&KEX

Málna. Kókusz. Zabtorta

Van olyan hogy szeretnék alkotni valamit ami finom, de nincs időm az órákig tartó kivitelezésre. Sőt, ha jobban belegondolok, leginkább csak ilyen alkalmak vannak.. Ha  hasonló cipőt hordunk, ezt szeretni fogod! 

 

Hozzávalók: 

ALAP: 

  • 1 guriga zabkeksz
  • 100 g teavaj

KRÉM: 

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 100 g kókuszreszelék 
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 ek. porcukor
  • csipet só
  • 100 g. málna 
  • házi málna püré ( málna+ 1 ek. porcukor)

Elkészítés: 

Olvaszd fel vízgőz felett a vajat, daráld le késes darálóban a zabkekszet, majd dolgozd össze az olvadt vajat, a keksz morzsával. 

Bélelj ki sütőpapírral egy torta formát, nyomkodd az aljára a keksz alapot, és tedd a mélyhűtőbe. 

 Tegyél  málnát egy tálba (kb. maroknyi mennyiséget), majd nyomkodd össze villával. Adj hozzá egy evőkanálnyi porcukrot, és keverd össze őket. Kend a keksz alapra, és helyezd vissza a mélyhűtőbe.

Ezután, a málna kivételével tegyél minden hozzávalót egy nagy tálba, és keverd össze őket habverő segítségével. Ha készen van a habos krém, kend a torta tetejére, és dobáld bele a málna szemeket. Tedd vissza a hűtőbe a tortát még 30 percre, majd fogyaszd egészséggel!

#bonappetit

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!