Ebben a kexben csak az a veszélyes, hogy ha dobozban tárolod egy hétig simán jó. Sőt, egyik este miután megettem a salátámat vacsorára, és mindenki elaludt, borzasztó zabálhatnék jött rám, szóval sunyi módon bele nyúltam a két hete az asztalon álló kexes dobozunkba, gondolván, lesz ami lesz. Persze, jó volt.. így ettem még egyet. Ismétlem, veszélyes!
Hozzávalók:
21 db.
- 250 g hideg vaj, felkockázva
- 100 g kristálycukor
- 50 g nádcukor
- 1 db narancs finomra reszelt héja
- 295 g búzafinomliszt
- 1 csipet só
- 100 g kandírozott narancs
- 100 g étcsokoládé, felkockázva
- 2 tk. cukrozatlan kakaópor
DÍSZÍTÉS:
- 20 g étcsokoládé felolvasztva
- 1 csepp tejszín
Elkészítés:
Keverd ki a vajat a kétféle cukorral, és a narancshéjjal 1-2 perc alatt. Add hozzá a többi hozzávalót is, majd tedd hűtőbe két órára.
Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra, majd bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Formázz golyókat a masszából, és tedd őket egymástól 2 centi távolságra. Süsd 11 percig.
Vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel, ezután ha kihűlt csurgasd a kekszre. Reszelj rá egy kis narancshéjat.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: