Ez a répa torta kötelező húsvéti desszert nálunk, annyi hogy olyankor nyuszis topperrel díszítem. Ugyan kicsit korai még a húsvétról beszélni, de mivel én a tervezést is megtervezem, a hozzám hasonlók biztos már ilyenkor is örülnek a tippeknek. 🙂
Hozzávalók:
PISKÓTA:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 2-3 db reszelt sárgarépa
- 4 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 2 tk. fahéj
- 3 tk. szódabikarbóna
KRÉM:
- 1 natúr sajtkrém
- 125 g porcukor
- 5 dkg puha vaj
- 250 g mascarpone
- durvára tördelt dió
Elkészítés:
Csodálatos piskótádhoz keverd össze egy nagy tálban a hozzávalókat. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra alsó-felső sütésen és bélelj ki sütőpapírral egy torta formát. Süsd kb. 35 -40 percig. Ha picit megrázogatod a piskótát és már nem remegős, szúrj egy fogpiszkálót a közepébe amivel megnézheted hogy valóban eléggé megsült-e.
A krémhez habverővel keverd fel a puha vajat a porcukorral, majd a mascarponéval és a sajtkrémmel is.
Hűtsd le a piskótát, majd vágd ketté. Kend meg krémmel, és szórj rá diót. Ismételd a folyamatot, nekem volt még itthon egy kevés a házi karamell szószból, így azt is felhasználtam a díszítéshez. ( A snickers tortánál találod a karamell receptet! )
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: