Cakes&KEX

Répa torta

Ez a répa torta kötelező húsvéti desszert nálunk, annyi hogy olyankor nyuszis topperrel díszítem. Ugyan kicsit korai még a húsvétról beszélni, de mivel én a tervezést is megtervezem,  a hozzám  hasonlók biztos már ilyenkor is örülnek a tippeknek. 🙂

Hozzávalók: 

PISKÓTA: 

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre olaj 
  • 2-3 db reszelt sárgarépa 
  • 4 tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tk. fahéj 
  • 3 tk. szódabikarbóna

KRÉM:

  • 1 natúr sajtkrém 
  • 125 g porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 250 g mascarpone
  • durvára tördelt dió

Elkészítés: 

Csodálatos piskótádhoz keverd össze egy nagy tálban a hozzávalókat. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra alsó-felső sütésen és bélelj ki sütőpapírral egy torta formát. Süsd kb. 35 -40 percig. Ha picit megrázogatod a piskótát és már nem remegős, szúrj egy fogpiszkálót a közepébe amivel megnézheted hogy valóban eléggé megsült-e. 

A krémhez habverővel keverd fel a puha vajat a porcukorral, majd a mascarponéval és a sajtkrémmel is. 

Hűtsd le a piskótát, majd vágd ketté. Kend meg krémmel, és szórj rá diót. Ismételd a folyamatot, nekem volt még itthon egy kevés a házi karamell szószból, így azt is felhasználtam a díszítéshez. ( A snickers tortánál találod a karamell receptet! ) 

#bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!