Cakes&KEX

Matcha. Fehércsoki. Málna.

Tavaszt, tavaszt, tavaszt. Imádom ennek a torának a színeit, az ízét, az egyéniségét! 

( Bocsi, de nem bírtam magammal, és megettem a süti orrát még a fotózás előtt, azért remélem így is átmegy a lényeg!)

Hozzávalók: 

PISKÓTA:

  • 290 g liszt
  • 280 g cukor
  • 2 púpozott tk. matchapor
  • 200 g vaj
  • 125 ml tej
  • 2 tojás
  • 1 és fél tk. sütőpor
  • csipet só

KRÉM:

  • 250 g mascarpone 
  • 2 dl habtejszín 
  • 2 ek. cukor
  • 100 g fehér csokoládé olvasztva 
  • málna

Elkészítés:

Olvaszd meg vízgőz felett a vajat és töltsd bele a tejet a piskótához. Keverd össze egy nagy tálban a többi hozzávalót, és melegítsd elő a sütőt 155 fokra légkeverésen (alsó-felső sütésnél 175 fokra). Ha vissza hűlt a vaj és a tej, keverd bele ezeket is a tálban lévő masszába. Bélelj ki két torta formát sütőpapírral, és oszd szét bennük a piskóta alapot. Nem baj ha folyós az állaga! Süsd 40-45 percig. 

A krémhez olvaszd meg a fehér csokit, egy tálban  habverő segítségével verd fel a többi hozzávalót, a csokoládé krémmel együtt. 

Ha kihűlt a piskóta, kend meg a fehér csokoládé krémmel, tegyél rá málna szemeket, majd ismételd a folyamatot. 

 

#bonappetit

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!