Cakes&KEX

Áfonyás “creamycheesecake”

Nagyon krémes, sőt folyik. De mennyei, én imádom!

( Ugye nincs is annál kellemesebb mint enni miközben fotóznak? #irónia )

Hozzávalók: 

KEKSZ ALAP:

  • 1 guriga zabkeksz 
  • 100 g vaj 

CSOKI GANACHE:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

SAJTKRÉM RÉTEG:

  • 4 dl habtejszín 
  • 200 g natúr krémsajt
  • 3 ek. cukor
  • áfonya

Elkészítés:

Késes darálóban daráld le a zabkekszet, majd vízgőz felett olvaszd meg a vajat, és együtt is daráld őket még pár másodpercet hogy össze keveredjenek. Nyomkodd a masszát egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, majd tedd a mélyhűtőbe egy kicsit.

Vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett olvaszd össze az étcsokoládét, a tejszínnel. Kevergesd addig míg szép fényes krémet nem kapsz.

Ezután kend a zabkeksz alap tetejére, és dobálj bele friss áfonya szemeket. Tedd vissza a mélyhűtőbe.

A krémhez habverővel verd habbá az összes hozzávalót, ezután ezt is kend a tortára. Még egy kicsit rakd vissza a hűtőbe a tortád, hogy megdermedhessen, végül díszítsd áfonyával a tetejét is. 

#bonappetit

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!