Nagyon krémes, sőt folyik. De mennyei, én imádom!
( Ugye nincs is annál kellemesebb mint enni miközben fotóznak? #irónia )
Hozzávalók:
KEKSZ ALAP:
- 1 guriga zabkeksz
- 100 g vaj
CSOKI GANACHE:
- 100 g étcsokoládé
- 1 dl tejszín
SAJTKRÉM RÉTEG:
- 4 dl habtejszín
- 200 g natúr krémsajt
- 3 ek. cukor
- áfonya
Elkészítés:
Késes darálóban daráld le a zabkekszet, majd vízgőz felett olvaszd meg a vajat, és együtt is daráld őket még pár másodpercet hogy össze keveredjenek. Nyomkodd a masszát egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, majd tedd a mélyhűtőbe egy kicsit.
Vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett olvaszd össze az étcsokoládét, a tejszínnel. Kevergesd addig míg szép fényes krémet nem kapsz.
Ezután kend a zabkeksz alap tetejére, és dobálj bele friss áfonya szemeket. Tedd vissza a mélyhűtőbe.
A krémhez habverővel verd habbá az összes hozzávalót, ezután ezt is kend a tortára. Még egy kicsit rakd vissza a hűtőbe a tortád, hogy megdermedhessen, végül díszítsd áfonyával a tetejét is.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: