Erről a tortáról mindig Amerika jut eszembe.. a mogyoróvaj, a csokikrém, a csoki.. már-már kicsit soknak érzem, aztán rájövök hogy imádom!!
Hozzávalók:
PISKÓTA:
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 6 ek. víz
- fél csomag sütőpor
- csipet só
KRÉM:
- 100 g étcsokoládé olvasztva
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 ek. cukor
- 50 g mogyoróvaj
KARAMELL SZÓSZ:
- 125 g cukor
- 2 ek. víz
- 75 ml habtejszín
- 25 g vaj
- csipet só
- díszítésnek snickers a tetejére, és darált mogyoró
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 155 fokra légkeverésen, majd bélelj ki sütőpapírral 2 torta formát. A piskótához a tojások fehérjét verd kemény habbá, majd keverd össze egy tálban a többi hozzávalót is. Ha elég kemény lett a hab, óvatosan keverd össze a masszával. Süsd, míg aranybarna nem lesz a piskóta teteje.
A krémhez olvaszd fel a csokoládét, és habverővel verd fel a hozzávalókat a csokival együtt.
Most jöhet a karamell szósz készítés. Egy lábosban olvaszd fel a cukrot a vízzel, és melegítsd addig míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon, karamellizáld aranybarnára. Amikor elérte a megfelelő színt, húzd félre, és óvatosan add hozzá a langyos tejszínt, a vajat és a sót. Tedd vissza a tűzhelyre, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett, homogenizáld. Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tárold hűtőben. Újra felmelegítve, ismét folyós lesz.
Ha minden hozzávalód kihűlt, egy kenyérvágó kés segítségével, vágd fel vékony szeletekre a piskótát. Rétegezd a tortát, piskóta-csokikrém-mogyoróvaj-karamell- piskóta… A tortát én csokoládéval, és mogyoró darabokkal díszítettem. De ez a kreativitásodra van bízva, sőt, szívesen megnézném te mivel dekorálod a saját Snickers tortádat!
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: