Hozzávalók:
- 1 guriga zabkeksz
- 100 g vaj
-
500 g tehéntúró (félzsíros)
-
90 g étkezési keményítő
-
200 g porcukor
-
500 ml 2,8%-os tej
-
400 ml tejföl (20%-os)
-
1 db citrom héja
-
2 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
-
15 g vaníliás cukor – bourbon
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra légkeverésen. Daráld le a zabkekszet, és vízgőz felett olvaszd meg a vajat. Dolgozd össze őket még pár másodpercig a darálóban.
Nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára ( én 22 cm átmérőjűt használtam) a kekszes masszát, és süsd 10 percet.
Minden maradék hozzávalót keverj össze keverőgép segítségével.
Tedd a híg tölteléket a keksz alapra, és süsd 40 – 45 percig.
Díszítsd friss gyümölccsel, vagy virágokkal.
#bonappetit
Kommentek