Nem szoktam hagyományos tortákat készíteni, de ha a szülinaposnak ez a kedvence, ám LEGYEN. Rengeteg receptet kipróbáltam, végül az ágyban pörögve megálmodtam a tökéleteset. Remélem, te is így gondolod majd.
Hozzávalók:
PISKÓTA:
- 6 tojás szétválasztva
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 6 ek. víz
- 6 ek. darált dió
- fél citrom héja (kezeletlen)
- fél csomag sütőpor
KRÉM:
- 500 g mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 4 ek. cukor
- fél citrom héja (kezeletlen)
- 10 ek. darált dió
DÍSZÍTÉS:
- 20 gramm étcsokoládé
- 20 gramm fehércsokoládé
- mandula szeletek
- dió
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra légkeverésen.
Verd habbá a tojásfehérjéket, majd keverd össze a többi piskóta hozzávalót egy másik tálban. Óvatosan forgasd a fehérjét, a másik masszába szilikon spatula segítségével.
Bélelj ki sütőpapírral 2 torta formát, oszd szét a masszát és süsd addig míg a piskóta halvány barna nem lesz.
A krém hozzávalóit habverővel dolgozd össze.
Hűtsd le a piskótát, és a krémet is.
Mikor már elég hidegek a piskóták, vágd félbe mindkettőt. Az így kapott 4 részt kezd el megtölteni a krémmel, úgy hogy egyenlő vastagságú legyen a krém-piskóta. Annyi krémet hagyj magadnak hogy még be tudd kívülről is borítani a tortát vele.
Vízgőz felett olvaszd meg először a fehér csokoládét, majd az ét csokit is. Kanál vagy habzsák segítségével, csiga vonalban folyasd a torta tetejére mindkét csokoládét, végül egy fogpiszkáló segítségével húzz csíkokat a torta közepétől kezdve kifelé. A torta oldalát borítsd mandula forgáccsal. Egyszerűen szórd a markodba a mandulát, és tapogasd a tortához. Végül még egy kis diót is tehetsz ráadásként a szeletekre.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: