Cakes&KEX

KLADDKAKA a Svéd csokitorta

Mindent imádok ami Svéd! Az Ikeát, a húsgombócot, a hajópadlót,  és most már a jó öreg kladdkakát is. De szerintem nem vagyok egyedül ezzel, ugye? 

UI.: Ne ijedj meg, nem írtam el, tényleg ennyi cukor kell bele.

Hozzávalók: 

  • 135g vaj,
  • 1 csipet só,
  • 55 g holland kakaópor,
  • 300 g kristálycukor 
  • 1 mokkáskanál vanília esszencia,
  • 110 g liszt,
  • 3 tojás.

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 160 fokra, majd sütőpapírral bélelj ki egy 20 cm átmérőjű torta formát. A vajat olvaszd meg vízgőz felett, és egy tálban keverd el az összes többi hozzávalóval. Süsd 30-35 percig a tortát, akkor jó ha még remegős. 🙂

 

#bonappetito 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!