Ha ezt a kexet elkészíted valakinek, készülj fel hogy ostromolni fognak a receptért. Nálam legalábbis így történt, így külön örülök neki hogy most utoljára írom le a receptet, és ezentúl már csak a linket kell tovább adnom mindenkinek. Ámen.
Csokis pöffeteg.
( 30 db.)
Hozzávalók:
- 360 g cukor
- 300 g búzafinomliszt
- 100 g cukrozatlan kakaópor
- 100 g vaj
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 tk. sütőpor
- csipet só
- tetejére: porcukor
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsold hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakd hozzá a felvert tojásokat. Az egészet jól gyúrd össze. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, majd formázz belőle körülbelül háromcentis golyókat. Kicsit lapítsd el, és forgasd a porcukorba.
Rendezd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek. Tedd légkeverésen 155 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 11 perc alatt. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el. Amikor kiszeded a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.
Kókuszos pöffeteg.
( 30 db.)
Hozzávalók:
- 360 g cukor
- 330 g búzafinomliszt
- 100 g kókusz reszelék
- 100 g vaj
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 tk. sütőpor
- csipet só
- tetejére: porcukor
Elkészítés:
Ismételd meg az előző folyamatot, csak a kakaópor helyett, használj kókusz reszeléket.
#bonappetito
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: