Cakes&KEX

Tripla csoki torta

Na ez a tipikus kedvenc…  Akárhányszor a családom elé teszem ezt a tortát, mindenki elismerően bólogat, hangos hümmögések kíséretében, és csak én tudom egyedül hogy mennyire egyszerű is elkészíteni.  Kívánom, hogy neked is hasonló élményeid legyenek vele!       Hozzávalók:

  • 1 guriga zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 500 g mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g fehér csokoládé
  • 6 ek. cukor

Elkészítés:  Vízgőz felett olvaszd meg a vajat. A zabkekszet késes darálóban daráld le, majd az olvadt vajjal még pár másodpercig daráld össze újra. Nyomkodd egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára, és tedd a mélyhűtőbe míg a krémeket készíted. Olvaszd meg az előbb használt vízgőz felett a fehér csokoládét, közben verd habbá a tejszín, és a mascarpone 1/3át , 2 ek. cukorral. Ezután csurgasd bele az olvadt csokit, és habosítsd együtt még egy kicsit. Kend a krémet a zabkeksz alapra, és tedd ismét hűtőbe. Olvaszd meg a tejcsokoládét, és készítsd el az előbbi folyamat szerint a tejcsokoládé krémet. Kend a fehér csokira, majd ismét hűtsd. Olvaszd meg az étcsokoládét is, és ismételd meg a már jól elsajátított gyakorlatot. A végén még hűtsd kb 10 percig a kész tortát a mély hűtőben, majd a hűtőben is 1 órát.  Ízlés szerint díszítheted, én és a kislányom imádjuk ezekkel a színes kis cukorkákkal.   #bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!