Ki mondta hogy egy KEX csakis édes lehet? Szerintem senki. Így készítettem sósat is. Az eredmény pedig szuper lett, próbáld ki Te is! Hozzávalók: (13 darab)
- 100 g búzafinomliszt
- 100 g hideg vaj, felkockázva
- 100 g gouda sajt , kemény, finomra reszelve
- csipet só
- 3-4 db aszalt füge
- 13 kis darab dió
Elkészítés: Az összes hozzávalót gyúrd össze egy aprítógép késes részével, vagy kézzel. Formázz a tésztából egy 4 cm átmérőjű hengert, majd csomagold frissen tartó fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni 2 órára. Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 160 fokra, és bélelj ki két tepsit sütőpapírral. Vágd a tésztát 1 cm vékony lapokra, és tedd a tepsikre egymástól 2 cm távolságra. Tegyél a kekszek közepébe egy-egy darab diót. Süsd 10 percet. #bonappetito
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: