Cakes&KEX

Gouda. Dió. Füge KEX

Ki mondta hogy egy KEX csakis édes lehet? Szerintem senki. Így készítettem sósat is. Az eredmény pedig szuper lett, próbáld ki Te is! Hozzávalók:  (13 darab)

  • 100 g búzafinomliszt
  • 100 g hideg vaj, felkockázva
  • 100 g gouda sajt , kemény, finomra reszelve
  • csipet só
  • 3-4 db aszalt füge
  • 13 kis darab dió

Elkészítés: Az összes hozzávalót gyúrd össze egy aprítógép késes részével, vagy kézzel. Formázz a tésztából egy 4 cm átmérőjű hengert, majd csomagold frissen tartó fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni 2 órára. Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 160 fokra, és bélelj ki két tepsit sütőpapírral. Vágd a tésztát 1 cm vékony lapokra, és tedd a tepsikre egymástól 2 cm távolságra. Tegyél a kekszek közepébe egy-egy darab diót. Süsd 10 percet.   #bonappetito

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!