Cakes&KEX

Avokádó keksz

Ez a KEX már csak amiatt is menő, mert a mostanában oly nagyon divatossá vált avokádóval készült. Amúgy a keksz megnevezést nem igazán érdemli meg, ez a pihe-puha csokis finomság, mert egyáltalán nem roppan.  Vagy lehet hogy csak az én téves agy szüleményem hogy a kexnek legalább minimálisan , de roppannia kell? Várom a választ attól, aki ilyen témában képben van! Addig is itt a recept:

Hozzávalók:

(10 darabhoz)

  • 1 db érett avokádó, megpucolva, kimagozva, pépesítve
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g nádcukor
  • 1 db tojás
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 40 g búzafinomliszt
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1/2 tk. matchapor

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra.(Ha nincs légkeverés üzemmód a sütődön 175re.) Keverd össze az avokádót a kétféle cukorral, a tojással, majd dolgozd el benne a kakaóport, a liszt, a szódabikarbóna, és a só keverékével. Ha sima a massza egy fagylaltos kanál segítségével, adagolj belőle félgömböket, egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól 4 cm távolságra. Süsd 10 percig. Ha kihűltek a “KEXek”, szórd meg őket egy kicsi matchaporral.

 

#bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!