Sziasztok, ünnepélyesen megosztom veletek az első receptem. Ez egy igazi kedv csináló lesz, gyors és finom. Ja és a legszebb benne hogy nem tudod elrontani. Na, süssünk bele!
Hozzávalók:
- 1 guriga zabkeksz
- 100 g teavaj
- 2 tábla fehér csokoládé
- 2 dl zsíros tejszín
- ízlés szerinti gyümölcs a tetejére. ( A hideg télnek köszönhetően, én most áfonyát használtam.)
Elkészítés:
Vízgőz felett elkezdjük olvasztani a vajat. Eközben késes darálóban, le daráljuk a zabkekszet. Ha a vaj megolvadt, bele öntöm a darálóba és még pár másodpercig darálom. Egy sütőpapírral bélelt torta forma aljára nyomkodom a masszát, majd a mélyhűtőbe teszem. Most nagyon figyelj, itt jön a neheze! Szóval vágd pontosan 3 mm-es darabokra a fehér csokit és … Vicceltem.. 🙂 Tördeld bele ugyan abba a tálba TETSZÉS SZERINT a csokit amiben a vajat olvasztottad, tedd bele a tejszínt is, és kevergesd addig míg fényes, folyós csokit nem kapsz. Egyetlen dologra kell figyelned, ha esetleg még nem olvasztottál vízgőz felett csokit, hogy a víz ne érje el a tál alját amiben a csokit olvasztod. Ha kész van a ganached, mert hogy most azt készítettél, öntsd rá a zabkeksz alapra és még 5 percig dermeszd a mélyhűtőben. Ezután díszítsd ízlésed szerint. A képen én egy kicsi karamell szószt is tettem rá.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: