Cakes&KEX

Csokis ujjlenyomat

 

Két kedvencem találkozott ebben a puha ujjlenyomat KEXben. Kóstold meg Te is!

Hozzávalók:

( 13 db)

  • 115 g puha vaj
  • 135 g nádcukor
  • 1 tojás, szétválasztva
  • 2 ek. tej
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 120 g búza finomliszt
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • pisztácia, mogyoró ízlés szerint a hempergetéshez

Elkészítés: 

Melegítsd elő a sütőt 155 fokra, légkeverésen. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.  A vajat keverd ki alaposan a cukorral, add hozzá a tojás sárgáját, a fehérjét tedd félre. Keverd bele a tejet, a kakaót, és a sóval elkevert lisztet. Formálj golyókat a két tenyered között a masszából, forgasd meg őket a tojásfehérjében majd hempergesd meg az össze zúzott magokban.

Tedd őket egymástól 3 centire, és az ujjaddal nyomj mindegyik közepébe egy-egy mélyedést.  Süsd 11 percig, majd vedd ki, és egy kanál végével erősítsd meg a mélyedéseket.

Tedd fel vízgőz felett olvadni a csokit, a tejszínnel. Kevergesd míg nem lesz szép fényes. Hagyd kicsit hűlni, majd kanalazd a csokit az ujjlenyomatokba.

#bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!