Két kedvencem találkozott ebben a puha ujjlenyomat KEXben. Kóstold meg Te is!
Hozzávalók:
( 13 db)
- 115 g puha vaj
- 135 g nádcukor
- 1 tojás, szétválasztva
- 2 ek. tej
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 120 g búza finomliszt
- 1 tábla tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- pisztácia, mogyoró ízlés szerint a hempergetéshez
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 155 fokra, légkeverésen. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A vajat keverd ki alaposan a cukorral, add hozzá a tojás sárgáját, a fehérjét tedd félre. Keverd bele a tejet, a kakaót, és a sóval elkevert lisztet. Formálj golyókat a két tenyered között a masszából, forgasd meg őket a tojásfehérjében majd hempergesd meg az össze zúzott magokban.
Tedd őket egymástól 3 centire, és az ujjaddal nyomj mindegyik közepébe egy-egy mélyedést. Süsd 11 percig, majd vedd ki, és egy kanál végével erősítsd meg a mélyedéseket.
Tedd fel vízgőz felett olvadni a csokit, a tejszínnel. Kevergesd míg nem lesz szép fényes. Hagyd kicsit hűlni, majd kanalazd a csokit az ujjlenyomatokba.
#bonappetit
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: