Cakes&KEX

Chili-Csoki Sablé

 

Miközben ezt a KEXet készítettem, végig az járt a fejemben hogy mennyire fog ízleni a férjemnek, aki amúgy a csokit és a chilit is egyaránt szereti.  Megsúgom: nagyon ízlett neki. Szóval valentin napra újra megkapja. Készítsd el Te is!

Hozzávalók:

  • 180g puha vaj
  • 170 g cukor
  • 170 g búzafinomliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. só
  • 1 púpozott tk. cayenne-bors
  • 100 g étcsokoládé,felkockázva

 

Elkészítés:

Keverd ki géppel a vajat és a cukrot. Szitáld hozzá a kakaóport, lisztet, szódabikarbónát, sót és tedd bele a cayenne-borsot is.  Dolgozd el ezeket, majd add hozzá az étcsokoládét. Gyúrj a masszából 3 cm átmérőjű hengert, csomagold frissen tartó fóliába, és tedd hűtőbe 2 órára.  Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 155 fokra, és teríts sütőpapírt két tepsire. Vágj 2 cm vastag korongokat a tésztából, helyezd a tepsire, egymástól 2 cm távolságra. Süsd 11 percig.

#bonappetit

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!